Project

Appartementsgebouw met ruimte voor kinepraktijk

// Residentieel

HIER Architecten kreeg de opdracht om voor een stuk bouwgrond een gebouw te ontwerpen dat op het gelijkvloers plaats biedt aan een kinepraktijk en op de eerste verdieping ruimte biedt aan vier appartementen.

We kozen voor een erg praktische insteek, waarbij comfort en optimaal ruimtegebruik centraal stonden. Zo bevinden de inkomdeuren van alle appartementen zich aan de buitenzijde, zodat we de ruimte voor een gemeenschappelijke hal en gangen uitsparen. Alle appartementen zijn opgevat als duplexen, wat eveneens extra ruimte schept. Voor de kinepraktijk voorzien we in één grote ruimte, een bescheiden balie, vier individuele behandelingsruimtes en een mooie tuin die plaats biedt voor oefensessies met patiënten. Op het vlak van duurzaamheid werken we met driedubbel glas en een ventilatiesysteem D.

Pure architectuur met kleine verrassingen

Het project spreekt voor zich en is tijdloos. Het ontwerp met de leuke, opvallende gevelsteen, krijgt extra cachet door de horizontale balk in architectonisch beton. Die doorbreekt de uniformiteit van de gevel en creëert zo meer levendigheid.

Bekijk onze andere projecten